auware-neg-endorsement
Keresés
Close this search box.

A digitális megoldások az energiaválságban is segítene

Auware_27_3_1 – upraveno
Az energiahatékony rendszer általában drágább, és ez korábban elegendő érv lehetett az energiahatékonysági beruházásokkal szemben.

Cikk megosztása

A növekvő energiaigények nagymértékben meghatározzák a jelent, és kihívást jelenthetnek a jövőben. Egy aktuális felmérés szerint a hazai vállalkozások több mint 40%-a csak most szembesül a növekvő energiaszámlákkal. A túlélési stratégiák természetesen ágazatonként és vállalatonként eltérőek: a magyar cégek 14%-a úgy gondolja, hogy elképzelhető, hogy be kell zárni a céget, 57%-uk az áremelésekben látja a megoldást, egyesek elhalasztják a fejlesztéseket, biztató jel azonban, hogy közel egyharmaduk inkább az energiahatékonyság növelésébe fektet be.

Előretekintő hozzáállás, ha a vállalat a költségek csökkentése érdekében technológiai fejlesztéseket hajt végre. A progresszív vállalkozások az energiahatékonyság innovatív megközelítésével mindkét fél számára előnyös helyzetet teremthetnek. A statisztikák azt mutatják, hogy azok a vállalatok, amelyek innovatív rendszerekkel és megoldásokkal próbálják kezelni a válságot, 40%-kal csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátásukat.

Mérjünk meg mindent, ami számít

A hatékonyság és a minőség csak akkor növelhető, ha a folyamatok pontos és átlátható mérését a terepi eszközök szintjén kezdjük. Mérjünk meg tehát mindent, ami számít, és automatizáljuk, amit lehet.

Az energiahatékony rendszer általában drágább, és ez korábban elegendő érv lehetett az energiahatékonysági beruházásokkal szemben. A jelenlegi árak mellett azonban a fejlesztés szükségessége és a gyors megtérülés előtérbe került.

Jöjjön ki a matek!

Ez is érdekelheti...

Segítségre van szüksége a gépesítés és a termelés vonatkozásában?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!