auware-neg-endorsement
Keresés
Close this search box.

Történelmi magasságokban a robotika

96873170-e974-4daf-93e1-d2d2e1125c47
A robotizált gyártás nem egyszerűen azt jelenti, hogy egy robotot telepítenek a szerszámgép közelébe, és csatlakoztatják a berendezéshez.

Cikk megosztása

2021-ben rekord mennyiségű 517 385 új ipari robot került világszerte a gyárakba telepítésre. Ez 31%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és 22%-kal meghaladja a 2018-as robot-telepítések pandémia előtti rekordját. Ma az üzemben lévő robotállomány világszerte mintegy 3,5 millió darabbal éri el az új szintet.

Az emelkedő energiaárak, a köztes termékek ára valamint az elektronikai alkatrészek hiánya a világgazdaság valamennyi ágazatát kihívások elé állítja. A korlátozott termelési kapacitás és az ellátási lánc zavarai számos iparágban megmutatták, hogy a termelési kapacitás növelésére van szükség.

Mindez lehetőség, kihívás vagy probléma?

Közép- és Kelet-Európában az alacsonyabb hozzáadott értékű termelési folyamatok automatizálása több munkát igényel. Mi a megoldás? Mi egy hibrid megoldás mellett döntöttünk, és megtartottuk az emberi erőforrást robot segítséggel, mivel manapság csak három műszakban lehet emberi erőforrást találni.

A robotizált gyártás nem egyszerűen azt jelenti, hogy egy robotot telepítenek a szerszámgép közelébe, és csatlakoztatják a berendezéshez. A robot bevetése előtt fel kell mérni, hogy az adott felhasználás tekintetében hogy jelenti a legnagyobb értéket.

Viszlát kockázat!

Napjainkban Magyarországon nem minden vállalat rendelkezik kiterjedt szakmai tapasztalattal és megfelelő mérnöki ismeretekkel az automatizálás terén. Ha el akarja elkerülni a meglepetéseket, és rugalmas termelésre, nagyobb profitra vágyik, válassza a hazai Auware Engineering Kft-t, aki a nemzetközi Central European Automation Holding (CEAH)) támogatását élvezi!

 

Ez is érdekelheti...

Segítségre van szüksége a gépesítés és a termelés vonatkozásában?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!