auware-neg-endorsement
Keresés
Close this search box.

Mit hozhat a robotikában a jövő?

2c2be39b-fc1c-4163-8ca8-7cc80f6ccb5e
Az ipari robotika lehetőségei és korlátai messze nem ugyanazok, mint 10-20 évvel ezelőtt.

Cikk megosztása

A robotizált munkadarab-mozgatás nem feltétlenül foglal annyi helyet, nem kerül annyiba, és integrálása sem tart annyi ideig, mint ahogy azt gondolnánk.

Gondolkodj és gyarapodj!

Ha egy szerszámgéppel pénzt lehet keresni, egy robotizált szerszámgéppel dupla annyit lehet keresni. Érdemes azonban felmérni a várható hatásokat, mielőtt lépéseket tennénk. A szerszámgép automatizálása előtt fontos figyelembe venni az automatizált rendszer alkatrészméret- és súlykapacitását, mivel ez gyakran kisebb, mint a szerszámgép méret- és súlykapacitása. Nem szabad megfeledkezni a megfogók súlyáról sem, hiszen ezek később befolyásolják a betölthető alkatrészek összsúlyát.

Merre tovább, robotika?

A megfogó szerkezetek mechatronikai tulajdonságai már eléggé fejlettek, de az azt vezérlő szoftveres oldal még nem képes azt igazán jól működtetni. Jelentős áttörés várható a képi modalitás, a robotok látás alapú intelligenciája terén. A gépi látásnak köszönhetően az ipari robotok a közeljövőben alapvetően kameraképek alapján lesznek képesek működni. Az Auware Engineering Kft. elvégzi a robotcella testreszabását, a vállalat termékösszetételéhez és a tervezett automatizálási szinthez való igazítását.

Ez is érdekelheti...

Segítségre van szüksége a gépesítés és a termelés vonatkozásában?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!