auware-neg-endorsement

Mik azok a robotok és hogyan működnek

eb188f1c-efc1-4877-acfa-09cbf5efe4e0
Az igazsághoz tartozik, hogy jelentős kezdeti beruházásra van szükség ahhoz, hogy egy folyamat teljesen vagy minimálisan automatizálásra kerüljön, így az ilyen beruházásoknak ésszerű megtérülési korlátai vannak.

Cikk megosztása

A robotika a gyártás jelene és jövője. Használatával csökkennek az állandó üzemeltetési költségek, csökken a selejtszám, a termelékenység mindig nő, a gyártás kiszámíthatóbbá válik, ráaádsul a robot akár több ember munkáját is helyettesítheti.

A robotizáció nem mindenkinek ideális, ám megkerülhetetlen

Általában nem érdemes robotot felállítani olyan helyen, ahol az elvégzendő feladat gyakran változik, ahol mérlegelni kell a teendőket, vagy ahol az adott folyamat ill. munkateljesítmény nem folyamatos. Fontos figyelembe venni, hogy a robot nem ember, nem gondolkodik, nem old meg problémákat, és csak nagyon korlátozott mértékben alkalmazkodik. Azokban a feladatokban teljesít a legjobban, ahol ugyanazokat a mozdulatokat sokszor ismételve kell végrehajtani, és ahol a munkafázis hosszú ideig ismétlődik. Ez lehet pick&place, beszerelés, csomagolás, tesztelés, eltávolítás, tálcázás, raklapozás, csavarozási és ragasztási feladatok, alkatrészek vagy fedelek rögzítőcsavarjainak meghúzása, sőt adagolás is. Legyen szó festékről, ragasztóról vagy kenőanyagról, ezek adagolása általában könnyen robotizálható, mint ahogy a vizuális ellenőrzés is. This can include pick&place, installing, packing, testing, removing, traying, palletizing, screwing, and gluing tasks, tightening the fixing screws of components or covers, and even dispensing. Be it paint, glue, or lubricant, it can be quickly robotized, as can visual inspection.

Ahhoz, hogy a robototizálás valóban magasabb szintre emelje vállalkozásának hatékonyságát, forduljon a Central European Automation Holding (CEAH) nemzetközi támogatását élvező Auware Engineering Kft-hez!

 

Ez is érdekelheti...

Segítségre van szüksége a gépesítés és a termelés vonatkozásában?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!