auware-neg-endorsement
Keresés
Close this search box.

Miket kerüljünk el a gyártás automatizálása során?

26dc3036-e0e3-4b84-9dc7-8407071c1a53
A gyártásautomatizálás implemetálása során figyelembe kell venni a nem kívánt következményekhez vezető lehetséges buktatókat.

Cikk megosztása

  • Helyesen kell kiértékelni az automatizálási igényeket: Az automatizálás implementálása előtt feltétlenül fel kell mérni a gyártási folyamatot, és meg kell határozni, hogy mely területek javára válhat az automatizálás. Ha az automatizálás megfelelő kiértékelés nélkül kerül implementálásra, az erőforrás pazarláshoz és felesleges kiadásokhoz vezethet.

 

  • Az automatizálás túlzott alkalmazása: Noha az automatizálás növelheti a termelékenységet és a hatékonyságot, csak részben helyettesíti az emberi munkaerőt. Az automatizálás túlzott alkalmazása a termelési rugalmasság és kreativitás hiányához vezethet, és növelheti a költségeket.

 

  • A karbantartás és az üzemben tartás elhanyagolása: Az automatizált rendszereknek rendszeres karbantartásra és üzemben tartásra van szükségük a megfelelő működéshez. Ennek figyelmen kívül hagyása meghibásodásokhoz és leállásokhoz vezethet, ez pedig költségekkel járhat a vállalkozás számára.

 

  • Az alkalmazottak képzésének elmulasztása: Az automatizált rendszerek speciális szaktudást és képzést igényelnek. Ha az automatizált rendszereket használó alkalmazottak nem részesülnek megfelelő képzésben, az hibákhoz, balesetekhez és a termelékenység csökkenéséhez vezethet.

 

  • A kiberbiztonság fontosságának alábecsülése: Mivel az automatizálás magában foglalja a technológia használatát, kulcsfontosságú a kiberbiztonságot prioritásként kezelni, hogy megvédjük rendszereket a kibertámadásoktól és az adatok megsértésétől

 

  • A hosszútávú költségek figyelmen kívül hagyása: Az automatizálás magas kezdeti költségekkel járhat, ám figyelembe kell venni a karbantartással, frissítésekkel és a berendezések cseréjével kapcsolatos hosszútávú költségeket is. A a későbbi pénzügyi nehézség elkerülése érdekében vegye figyelembe ezeket a költségeket.

 

E gyakori hibák kiküszöbölésével sikeresen implementálhatja az automatizálást a gyártási folyamatokban. Még jobb megoldás segítséget kérni a Central European Automation csapataitól: az Auware Engineering-től, az Automa Cz-től és az Antra ID Kft-től.

 

 

Ez is érdekelheti...

Segítségre van szüksége a gépesítés és a termelés vonatkozásában?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!