auware-neg-endorsement

Egész pályás automatizálás

egesz-palyas
Átfogó automatizálási megoldások hazai szakértőktől, nemzetközi támogatással.

Cikk megosztása

Nemzetközi szinten az ipar vezető szakértői már az Ipar 5.0 forradalmi változásait fejtegetik, hiszen a globális piaci változások egyre gyorsuló ütemben terelik az egyes iparágakat az automatizálás irányába. A hazai kis- és középvállalatok automatizáltsági szintje továbbra is sok helyen alacsony, azonban könnyebben fejleszthető, mint azt sok cégvezető el tudná képzelni.

Miért olyan fontos az automatizálás a vállalatok életében? A gyártással kapcsolatos problémák jelentős részét a rendezetlen termelés, a váratlan gépleállások, valamint a nem megfelelő karbantartás okozzák. Az elakadások nemcsak presztízsveszteséget, hanem egyúttal komoly anyagi károkat is képesek okozni. A folyamatok automatizálása és digitalizálása a legtöbb hibaforrásra gyógyírt jelentene, az automatizálással kapcsolatban mégis még több tévhit kering az kkv-k körében.

Túl kicsik vagyunk az automatizáláshoz, túl specifikusak a gyártási folyamataink, nem látjuk a megtérülés esélyét, nincs rá keret, nem rendelkezünk megfelelő szakemberekkel házon belül egy automatizált rendszer kezeléséhez. Amennyiben bármelyik érv ismerős Önnek, a megoldás csak karnyújtásnyira van! A tervezésben, a programozásban, a modernizálásban, valamint a stratégiai tanácsadásban a gyártás, a karbantartás és a szabványosítás terén már eddig is komoly tapasztalatot felhalmozott Auware Engineering Kft. 2021 májusában vált a Közép-európai Automatizálási Holding (CEAH) részévé és kulcsfontosságú tagjává, így jelentősen bővült a hozzáférése az erőforrásokhoz és az ipari automatizálásra specializálódott, magasan képzett szakemberek köréhez. Az Auware Engineering Kft. így testvérvállalataival, az Automa CZ-vel és az Antra ID Kft.-vel közösen a szinergiák felhasználásával elégíti ki az ipari automatizálási igényeket az autóiparban és más iparágakban.

Megoldások és szolgáltatások

1. Folyamatfejlesztés, gyártásoptimalizálás

A vállalkozás profiljára szabott automatizálási technológia növeli a gyártósorok kapacitását, csökkenti a ciklusidőket, az állásidőket és a hulladékképződést, ezenkívül energiát és pénzt takarít meg. Az Auware Engineering Kft. elvégzi a gyártásifolyamat-elemzést, és javaslatot tesz a folyamat biztonságosabbá/gyorsabbá tételére. A gépek működése közben keresi a hatékonyságot rontó okokat, majd a végső hibaelhárítást a rendszer gyenge pontjainak javításával és fejlesztésével végzi.

2. Ipari szoftverfejlesztés

Az Auware Engineering Kft. egyszerűen használható és módosítható szoftvertermékeit elsősorban az automatizálásban alkalmazzák. A szoftverek között megtalálhatók a kisebb gyártóberendezéseket támogató megoldások, például a PLC-kről Excel-fájlokba történő mentést lehetővé tevő eszközök, a kisvállalkozások számára szoftvercsomagok biztosításával és fejlesztésével. Ipari vezérlésekhez a szoftvereket és a hozzájuk tartozó kijelzőfelületeket egyedi igények szerint készíti el. A szoftvertesztelés akár az ügyfelek telephelyén is megtörténhet. A teszteredmények és az ügyfelek visszajelzései alapján módosítják a szoftvert, és újrafuttatják a tesztet. A szoftver végleges verziójának elfogadása után a munkatársak képzése és a dokumentáció átadása következik.

3. Robotprogramozás és -karbantartás

A tervezett megelőző karbantartás és a kopóalkatrészek rendszeres cseréje csökkenti a selejtszámot. Az Auware Engineering Kft. a robot aktuális állapotától függően ad kiemelkedő támogatást meghatározott időközönként. A megelőző karbantartás magában foglalja a rendszeres tesztelést és karbantartást (pl. a mechanikai alkatrészek kenését), valamint a kopóalkatrészek cseréjét.

4. Automatizált berendezések tervezése és építése

Az Auware Engineering Kft. egyedi rendeltetésű automata és félautomata gépeket tervez és gyárt vevői igények szerint. Legyen szó egy kevésbé bonyolult összeszerelő állomásról vagy egy magas szintű szakértelmet igénylő többrobotos automata celláról, a cég tapasztalt mérnökgárdája a tervezési-gyártási folyamattól a szerelési munkán át a garanciális javításokig felügyeli a folyamatot. Az automata gépek (át)építése a következő tevékenységeket öleli fel:

  • mechanikai és elektromos tervezés;
  • projektmenedzsment;
  • kapcsolószekrény-gyártás;
  • telepítés;
  • vezérléscsere.

Az automatizálásban is tipikusan előfordulhat, hogy több hónap vagy év elteltével más termék gyártására váltanak át. Ez előre jól biztosítható a gép, a munkaállomás vagy az egész gyártósor intelligens tervezésével, a termelés jövőbeli változtatási szükségleteinek szem előtt tartásával. Így a rendszer hatékonyan igazítható lesz az új igényekhez, és az Auware Engineering mérnökei a jövőben újratervezhetik azt, beleértve a felhasználói igények szerinti újraprogramozást is.

Automatizálás – nem csak a nagyok kiváltsága

Az egyes részfolyamatok automatizálása már jellemzően a hazai kkv-knál is elkezdődött. A szerszámgép-kiszolgálás, a hegesztés vagy az anyagmozgatás már több iparcégnél automatizált, ez azonban még nem jelent magas szintű digitalizációt. Arról akkor beszélhetünk, ha a gyártóeszközöket folyamatos adatszolgáltatás mellett a teljes ellátási láncba integrálják, ezáltal monitorozható, hogy az adott művelet a teljes folyamaton belül hogyan teljesít. Az Auware Engineering Kft. mögött álló CEAH nemzetközi kompetenciájára és erejére egyaránt támaszkodhatnak a kezdőlökést kereső, valamint a néhány lépcsőfokot már leküzdött, de átfogó és rugalmas automatizálásra vágyó gyártó cégek.

Techmonitor

Ez is érdekelheti...

Segítségre van szüksége a gépesítés és a termelés vonatkozásában?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!